Van de Corona-app naar de Racisme-app

De Corona app is nog niets eens klaar en we hebben al behoefte aan een nieuwe nationale app: de Racisme app.

Maanziek heeft zich er al eerder over verbaasd waarom Nederland een eigen Corona-app wil maken. Het virus trekt zich niks aan van landsgrenzen, de telefoons spreken ook een universele taal, en mensen houden van bewegen, en wat heb je nu aan een app, die alleen met Nederlanders communiceert, als je gezellig Europees tussen de Fransen, Duitsers en Italianen in de Griekse kroeg zit.

En wat heb je aan privacy als je mensen moet opsporen! Mensen die beweren om privacy te geven, maar wel Facebook, Twitter, Instagram, TikTok of allerlei andere apps gebruiken, hebben een enorme boterberg op hun kop.

Wel je doen en laten en je vriendenkring delen met de multinationals zodat zij veel geld kunnen verdienen (en belasting ontwijken), maar niet met de gemeenschap zodat we gezond kunnen blijven, het heeft toch iets heel merkwaardigs.

Maar goed, mensen betalen ook liever 20 euro commissie aan een investeerder, dan 10 euro belasting.

Gelukkig hebben de Duitsers een app gemaakt, en is de techniek open source. Dus de hele wereld heeft een app, (ja zo werkt open source, het is kennis delen, en niet patenteren of verkopen) dus kunnen we in Nederland prima de Duitse Corona app gebruiken: we veranderen wat URLS, sleutels en woorden, .de in .nl en gaan met die banaan.

Wachten op Minister de Jonge en zijn inspanningen om een app te maken heeft geen zin. Die man praat wel snel, maar is toch nooit uitgepraat.

En we kunnen de Corona app heel goed gebruiken voor de nieuwe hype/ virus/chronische ziekte in Nederland: institutioneel racisme.

Onderliggende techniek hoeft nauwelijks gewijzigd.

De gebruiker meldt nu geen milde ziekteverschijnselen, maar rondlopende verwarde blanken die zich met schoensmeer hebben uitgedost, nare huisvrouwen die ogenschijnlijk geïnteresseerde vragen stellen over waar je vandaan komt, langslopende gluiperds die op straat iets in de trend van rot op naar je eigen land smiespelen, telefonistes die na vijf keer vragen nog steeds geen kaas kunnen maken van iemands naam en denken ik ga meneer Jansen wel helpen die staat ook in de rij, opgefokte jongeren die andere mensen op hun bek slaan, omdat ze hand in hand lopen, of klachten van jong verliefden, die uit de familie worden gezet, omdat pappa en mamma iets is wijsgemaakt door mannen in jurken.

Oladijee, morgen is alles beter.

Het gebrek aan eventuele privacy is nu juist een groot voordeel: racisten verdienen geen anonimiteit, weg met het toedekken, niet alleen aangifte doen, maar gelijk namen en rugnummers.

Name, blame en shame, niet naar de GGD ermee maar naar oom agent en de openbaar aanklager, en natuurlijk naar het openbare – door multinationals geëxploiteerde – schavot van de sociale media: oneindig posten, rond-twitteren en liken. (zodat wij nog minder van elkaar begrijpen, maar de multinationals gratis brandstof voor hun Artificial Intelligence verkrijgen)

Weg met dat racisme in Nederland. Kijk in de spiegel, breng kleur in je bleekscheterig wereldbeeld.

Kijk naar de mens, niet naar zijn lichaam.

Wit is trouwens ook een kleur, willen we vanaf de maan als laatste toevoegen.

Eén antwoord op “Van de Corona-app naar de Racisme-app”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *