Over Maanziek.nl

Maanziek.nl is een virtueel magazine over kunst en leven. Maanziek.nl heeft diverse redactieleden die op onverwachte tijden hun licht over een breed scala van onderwerpen laten schijnen.

Voor het logo van Maanziek.nl is een schilderij gebruikt van de Italiaanse kunstschilder en beeldhouwer Amedeo Modigliani, die leefde van 1884 tot 1920. De schilderkunst van Modigliani is herkenbaar aan de langgerekte lichamen van vrouwen en warme gloeiende kleuren. De samensmelting van een ronde vorm van kubisme met het Italiaanse maniërisme levert de kenmerkende roestige koloriet en de opvallende vormdeformaties waarvan de ovale gelaatstrekken en de ongedefinieerde ogen een goed voorbeeld zijn. Het schilderij met de titel Nu couché de dos is gemaakt in 1917.

Privacy

Deze site maakt gebruik van een kale WordPress installatie, zonder third-party plug-ins.

Serverlogs worden 30 dagen bewaard.

We versturen geen nieuwsbrieven, noch worden email- of ip-adressen aan derden verstrekt.

Verder wordt Google Analytics in geanonimiseerde vorm gebruikt om inzicht te krijgen in het gebruik van de site.

Advertenties worden verzorgd door Google Adsense. De karige opbrengsten worden gebruikt om de kosten te dekken. Het zijn volgens Google prettige advertenties, mocht u vragen of opmerkingen hebben dan weet u waar u moet zijn; niet bij de BeddenPrins maar wel bij de ZoekGigant.

Lezen

De artikelen – ook wel kortweg posts worden genoemd – worden op de site in chronologische volgorde geplaatst. De beginpagina geeft altijd de meest recente artikelen weer. De link “Home” naar de beginpagina staat zowel links aan het begin van de menubalk als rechts boven aan in het logo. Een geschreven post wordt NOOIT verwijderd en blijft daardoor altijd terug te vinden mede doordat ze in categorieën zijn ondergebracht, zoals literatuur, muziek of leven. Een post kan onder verschillende categorieën vallen.

Abonneren

Het is mogelijk om een abonnement te nemen op Maanziek.nl. Elke keer dat er een artikel verschijnt op Maanziek.nl krijg je een melding. Er zijn twee abonnementen mogelijk: één voor de artikelen van Maanziek.nl en één voor reacties van lezers. De abonnementen werken met de RSS techniek en zijn anoniem in tegenstelling tot bijvoorbeeld een nieuwsbrief, omdat er geen e-mailadres benodigd is. Je sluit een abonnement af door op een van de twee linkjes te klikken onder het kopje RSS feeds in de rechter menubalk. Een goede RSS lezer is ingebouwd in Opera en Firefox. Dit werkt handiger dan een losse RSS lezer, als bijvoorbeeld Feedreader.

Reageren

Het is voor lezers mogelijk een reactie te plaatsen op een bericht. Klik hiervoor op het linkje “Reageer” of “Reactie(s)”. Een reactie wordt inhoudelijk door de redactie beoordeeld en na goedkeuring geplaatst. Een lezer dient hiervoor wel een naam en geldig e-mailadres op te geven. Het e-mailadres is alleen voor de redactie zichtbaar.

Oudere berichten

Er bestaan verschillende methodes om oudere posts op te zoeken. Verwijzingen naar posts staan vermeld onder de volgende kopjes in de kolom aan de rechterkant.

 1. Maanziek over
  Hier zijn de artikelen op categorie/onderwerp gerangschikt.
 2. Archief
  Onder dit kopje kunt u de bijdrages geschreven in een bepaalde maand terugvinden.
 3. Zoek
  Zoek op een term in het zoekveld en vind alle posts waarin de term voorkomt.

Overige tips:

 • Om een bookmark/favoriet naar een artikel vast te leggen of om een link naar een artikel te versturen, dien je de link van de titel te gebruiken. Deze titel staat altijd boven een artikel of deel van een artikel. Deze links zijn vast en zullen niet veranderen, zodat je een artikel makkelijk kan terugvinden en een gemaakte links zijn werking niet zal verliezen.
 • Wanneer je aan een artikel van onze site refereert op je eigen site, dien je een directe link in je stukje te verwerken. Dit is een goed internetgebruik.
 • Wanneer u een algemene of technische vraag heeft over Maanziek.nl kunt u gebruik maken van het formulier op de contact-pagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *