Hang die ketting aan de wilgen

Je zegt iets stoms, waarmee je iemand beledigt, en dat lokt kritiek uit. Terecht zou je zeggen. En onvermijdelijk.

Dan moet je met de billen bloot en dan zeg je dat je het niet had moeten zeggen. En in een interne vloek en een externe zucht volgt dan op de sociale media met gebroken stem en een zakdoekje in de hand iets in de trant van de ophef wordt betreurd en zo was het niet bedoeld.

Burgemeester Gorter van Zeewolde schuimbekte fake news en fabeltjeskrant toen hij door de lokale omroep Zeewolde een kritisch krantenartikel onder zijn neus geduwd kreeg, waarin geschreven werd over het nieuwe datacentrum van Facebook Meta en onverkwikkelijkheden die zich in dat proces hebben afgespeeld.

Dergelijke uitgesproken dommigheden keren als een boemerang terug, dus met een virtueel blauw oog en bloedneus verontschuldigd de gehavende burgervader van Zeewolde zich:

Ik realiseer mij nu dat ik met mijn uitlatingen onbedoeld de pers gediskwalificeerd heb. Dit was niet mijn bedoeling.

Wat is dat nu weer voor flauwekul. Als een betrapte puber begint burgemeester nog eens lekker in zijn eigen schandvlek te wrijven.

Niet snappen dat je iemand beledigt met een belediging.

?????

Dan moet je stoppen, een dergelijk denkvermogen is een burgemeester en een openbaar bestuurde onwaardig.

Natuurlijk moet je niet over de landelijke pers fake news en fabeltjeskrant roepen als ze een kritisch artikel over je schrijven waarin de achterkamertjespolitiek van Zeewolde wordt beschreven.

Nu kan alles gebeuren in een onbewaakt moment, zeker als de emoties de overhand nemen, (al hebben we die niet gehoord, maar Facebook is natuurlijk de meta-emotie zelve), en het is niet leuk om kritiek te krijgen, maar als je niet begrijpt dat je iemand diskwalificeert met een opmerking waarin je iemand diskwalificeert, dan is er meer mis.

Dan moet je terug naar de basisschool, waar het trouwens best gezellig is want ook Trump en de PVV leider Wilders zitten daar, en er wordt – wil Maanziek best verklappen – met veel plezier de fabeltjeskrant gelezen.

Gorter, je hebt het te gortig gemaakt, houd de eer aan jezelf en hang die burgemeesters ketting aan de wilgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *