Trump, ga niet langs start, ga direct naar de gevangenis

Donald Trump houdt van spelletjes, misschien niet van bordspelletjes als monopoly, maar wel van spelen met geld en macht.

Nu de democraten de laatste twee Senaatszetels hebben veroverd op de Republikeinen is de nederlaag van Trump compleet, en daarmee is het ook een feit dat de Republikeinse partij heeft verloren. Ze hebben met Trump op het verkeerde paard gewed.

Trump is een ezel. Een stronteigenwijs balkend en twitterend liegebeest. Dat wisten we hier op de maan al lang, een affront van het fatsoen, een allergische reactie op de beschaving, om met de woorden van JH Donner te spreken.

Trump liegt als een tandentrekker. Waarschijnlijk heeft Trump de kleuterschool niet afgerond, maar opgekocht.

In onze ogen had Trump al gefaald, voordat ie als President begonnen was. Je verlangt naar een politicus als Drees die zich als enige ondeugendheid verstoutte, dat hij zijn kaakje in de lauwe thee doopte.

Geen president meer, de minderheid in het Huis. De Republikeinen hebben weliswaar nog de helft van de zetels in de senaat, maar bij een gelijke stand geeft de vicepresident de doorslag en die is vrouwelijk, half-zwart en Democraat.

Trump heeft gefaald, al ziet ie dat zelf waarschijnlijk anders. Misschien was Trump alleen maar president voor zichzelf en zijn kliek, dan nog.

De rechtszaken tegen de persoon Trump, de ondernemer Trump en de politicus Trump zullen met de start van Biden als nieuwe president wel een aanvang nemen. De spelletjes van Trump waren vies en vuil, en kenden dus alleen maar verliezers.

Verliezen, dat is het lange termijn effect van korte termijn driften.

Bezint eer ge begint.

3 antwoorden op “Trump, ga niet langs start, ga direct naar de gevangenis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *