Oud-hollandsch vaccineren is best modern prikken

Ook in Nederland is de eerste Nederlander inmiddels gevaccineerd: Sanna Elkadiri. Ongetwijfeld gaat de PVV briesen en blazen, omdat er is gekozen voor een Nederlander met een dubbele nationaliteit. Of dat zo is is de vraag, en of dat relevant is ook, maar het is niet onwaarschijnlijk. Turken en Marokkanen zijn turk en marokkaan voor het leven, dat levert de regering van die landen land namelijk geld en invloed op.

Hoe cynisch kan de wereld zijn.

Jammer is het wel.

Was er geen Nederlandse longarts met de naam Joost van den Vondel, of een blonde nachtzuster genaamd Aagje Deken?

In Engeland is historie geschreven door William Shakespeare als een van de eersten te vaccineren, en hoe je het ook went of keert: dat vergeet je je hele leven niet meer.

Het had Maanziek wel mooi geleken: de eerste Nederlander die gevaccineerd is, een huidarts met de welluidende naam Witte de With.

Wat heeft een huidarts met corona te maken, zult u zich afvragen. Welnu de meeste mensen  in Nederland lijden toch niet aan covid maar aan huidhonger.

Nog mooier zou het zijn als diezelfde huidarts Witte de With direct na de prik zou opveren, en breedlachend zou uitroepen: “Geen schrijntje pijn, ik voel me herboren”.

Vervolgens snelt Witte de sportzaal uit, fietst naar het huis van zijn geliefde, belt aan, zakt op één been, en streelt lieftallig de hand van zijn droomprinses: Sanna Elkadiri, wil je met me trouwen?”.

“Ja Witte”, stamelt Sanna met tranen van ontroering.

Nog lang en gelukkig zullen ze leven, en als moderne vooruitstrevende Nederlandse man neemt Witte de naam van zijn vrouw aan, en gaat als Witte Elkadiri door het verdere leven.

Dat Nederland niet voor deze blanke huidarts (32 jaar Breda) heeft gekozen is jammer voor de geschiedenisboeken, maar het geeft ook aan dat Nederland geen land van verstokte traditionalisten, grote schrijvers en filosofen is, maar een natie van pragmatisch handelende koopmannen.

 

3 antwoorden op “Oud-hollandsch vaccineren is best modern prikken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *