“Pulled Hippo”

In het kader van het lichtere nieuws, brengt de Volkskrant “Colombia gaat ‘cocaïnenijlpaarden’ van Escobar steriliseren en afmaken” onder onze aandacht. En nu echt!

Afmaken klinkt niet echt vrolijk, al kan het in verkiezingstijd zomaar een pakkende slogan zijn. In een wereld waarin Hamas Joden afmaakt, Israëliërs Palestijnen, Russen Oekraïners, en Chinezen al wat langer het wezen uit de Oeigoeren slaan, is nieuws over dieren verstrooiend welkom.

Laten we wel wezen, schadelijke exoten afmaken is een vorm van natuurbescherming.

Of het nu de Amerikaanse rivierkreeft betreft in de Nederlandse sloten of cocaïne-nijlpaarden in de Zuid-Amerikaanse jungle: ’t hoort er niet, en het verdringt en verdrijft. En het vreet zonder te eren.

Het onvermijdelijke wrede met het broodnodig aangename combineren is een vorm van levenskunst die we hier bij Maanziek propageren, en dan hebben we het niet over seks maar over het nulde gebod.

Gij zult eten wat gij doodt, en gij zult doden al wat gij eet.

De een zijn dood is de ander zijn brood, en brood is na consumptie simpelweg dood.

Eten is dus tamelijk gewelddadig. Toch hoeven we er ons niet voor te schamen. Doden zonder te eten is zonde, en natuurlijk een schaamtevolle zonde.

Vruchten groeien aan de boom, en gaan dood als ze vallen of geplukt worden. Niks ergs aan, maar vruchten verdienen respect. Je eet, en je vreet niet. Door het vergaan van het vruchtvlees, groeit er weer wat anders.

Laat nijlpaarden niet door de Amerikaanse jungle stampen, maar lekker in de Nijl badderen. Alle mensen, laat ze daar. Welke doorgesnoven proleet / klimaat-ontkenner stopt nijlpaarden in een vliegtuig?

En welke krankzinnige idioten bedenken vervolgens om deze verdwaalde dieren die bewonderenswaardig teeldriftig zijn, te castreren, steriliseren of zinloos af te maken?

Wat is er mis met slachten? Dat is toch een respectvolle dood?

Stop die nijlpaarden eerst in de pan en dan in je maag, oh lieve Colombianen.

Verenig het noodzakelijke met het nuttige.

Eer door te eten.

Geen idee hoe lang zo’n nijlpaard moet smoren, maar een Empanada Pulled Hippo klinkt smakelijk Insta- en TikTok- hip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *