Copyright op spermacel

Zit er eigenlijk copyright op een spermacel, of beter gezegd op het DNA erin. Ik zou sperma toch best als een werk van kunst willen kwalificeren.

Het voldoet aan het criterium van oorspronkelijkheid en het draagt ook de stempel van de maker. Dit wordt bevestigd door de veroordeling van verkrachters op grond van gevonden spermaresten.

Indien ik in liederlijk stemming een vrouw zwanger maak, gaat zij enige maanden vrolijk over tot het lustig kopieren van mijn DNA. Thuiskopie zou je kunnen zeggen, maar dit wil Stichting Brein juist afschaffen, en dan zou het bij twee of drie exemplaren moeten blijven, maar nee mijn DNA komt in alle cellen van de foetus terug.

Je kan ook stellen dat ik direct of indirect toestemming heb gegeven voor gebruik van mijn sperma door met haar naar bed te gaan.

Maar stel dat zij een gaatje in mijn condoom heeft geprikt.

Wat dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *