Kiezen of delen

Op 22 november vinden er weer Tweede Kamerverkiezingen plaats. De strijd lijkt ongemeen spannend te worden. Er staat veel op het spel. De strijd om de grootste partij is onbeslist, de vraag wie er de komende vier jaar premier wordt, is nog onbeantwoord en ook is lang niet zeker welke kleur de coalitie na de verkiezingen heeft.

Blijft het CDA en VVD, met hulp van de ChristenUnie, of zelfs met de steun van afvallige VVD’ers, verder afgedwaald naar rechts, boven de 75 zetels, of ligt er een basis voor een rood blok van PVDA, SP en GroenLinks. Wellicht geen van tweeën. Vroeger was het de gewoonste zaak van de wereld; een PVDA/CDA coalitie. Het is al een tijdje geleden, maar misschien wordt het weer eens tijd. Wel zal dan òf Bos òf Balkenende het veld ruimen, want voor beide lijkt in één kabinet geen plaats.

Wie zich wil verdiepen in de deelnemende partijen en hun verkiezingsprogramma’s kan een kijkje nemen bij verkiezingsprogramma.info. Deze site geeft een overzicht van de 74 tot nu toe aangemelde partijen en biedt de mogelijkheid te zoeken in de verschillende partijprogramma’s. Veel nieuws en direct linkjes naar de lijsttrekkers, partijen en verkiezingsprogramma’s maken de site een ideaal vertrekpunt voor iedereen die zich wil oriënteren.

XyZyX 4U2, P.T.B. v/h Rokerspartij, Hamers Herstelt Holland Partij, Nederland pro Deo of gewoon Hup Holland. Allemaal partijen die willen meedoen. Verdienen ze uw stem?

Maanziek.nl stemt in een recalcitrante bui het liefst op de partij: Stem Niet, maar of we dat op 22 november ook doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *