Waar een klein man groot kan zijn

Je kan veel over Joost Klein zeggen, maar aandacht weet hij te trekken.

Gekke bekken, een donker reiskostuum en op gepaste tijden airfryen ter voorbereiding op de zangwedstrijd, dat alles valt het best samen te vatten als: lekker creatief en prettig gestoord.

Daarom vallen de koppen op teletekst een dag voor de dag van de waarheid wel wat tegen:

Politie onderzoekt Joost Klein.

Dat is jammer.

Patholoog onderzoekt Joost Klein

Was veel beter geweest, met als onderkop:

Zit er nog leven in de gedroomde Nederlandse Songfestivalkandidaat?

Ach ja, alles is afleiding, terwijl Gaza en Charkiv wordt stuk geschoten, maken wij ons druk over het songfestival en de straatklinkers bij de gebouwen van de Universiteit van Amsterdam.

Zorgen zijn gerechtvaardigd, maar trap niet in de val van de agressors om hun oorlog te exporteren naar jou en mijn leefomgeving.

Wie tegen Israel protesteert – en het buitensporige geweld en zinloosheid van de militaire acties rechtvaardigen zeker protest-  zou in een adem ook het zogenaamde legitieme Palestijnse bestuur (=Hamas) moeten veroordelen. Hamas heeft de Palestijnen moedwillig op het hakblok gelegd.

Iran misbruikt en vergroot het Palestijnse leed ter eigene glorie. Het halve Iraanse parlement en alle kwaadgemutste Ayatollah’s roepen al jaren schuimbekkend op tot vernietiging van Israel. In sterkere bewoordingen dan de Israëlische leiders zelf gebruiken als ze over de Palestijnen spreken. Hallo lieve studentjes, is dat geen oproep tot genocide?

Dat is het noodlot van de Arabische wereld. Er is geen vrijheid, gelijkheid, en democratie. Wel een soort broederschap, maar die gaat alleen bottom-up. Het wordt de massa aangepraat om de corrupte leiders vrij te pleiten, en de binnenlandse onvrede te kanaliseren en te exporteren naar het buitenland.

Alle raketten die nu in Israel worden afgeschoten, kunnen niet worden afgeschoten in de Ukraine, en al helemaal niet meer in het verre oosten als ooit de strijd om Taiwan ontvlamt, en daarna nog iets kwalijks gebeurt in Europa.

Als pacifist heb je het maar moeilijk deze dagen.

Onrust in Europa over de Palestijnse kwestie is koren op de molen van de autocratische niet-Westerse wereld. Inmiddels weten `de duistere krachten` van het internet de Nederlandse geesten overduidelijk te beïnvloeden, en te polariseren.

Dat Iran al jarenlang oproept tot vernietiging van Israel is, en dat in Iran geen etnische bevolkingsgroep, maar de hele bevolking onderdrukt wordt is blijkbaar geen probleem voor Zuid Afrika, als het apartheid in de mond neemt.

Voorbij de horizon, een twee staten oplossing. Het commerciële internet aan banden.

Joost zet hem op. Maak die grap waar de slaafse kijkertjes zich dood aan lachen. Je bent op de goede weg.

Nagekomen bericht

Diskwalificatie was de enige en juiste grap. Weinigen die hem snappen, maar dat hoort bij een goede grap.

Een gepaste metafoor voor de krankzinnigheid van de politieke leiders in Rusland, Iran, Israel en steeds meer Europa, en de volksgekte van het tot slaaf gemaakte sociale media publiek, die Joost als een moderne Jezus aanbidden.

Zij allen gediskwalificeerd.

Joost artistieke sterven voor het welzijn van de oorlogsslachtoffers. Een moderne kruisiging. Wat een heldendaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *