Slim of dom, wat te doen als je het niet meer weet?

Sinds kort besteden we hier op Maanziek enige teksten aan het AIrakel, de LLM taal modellen, die tekst kunnen begrijpen en genereren.

Een van de aanleidingen was een terloopse opmerking van een slecht gemotiveerde student, die aangaf geen moer uit te voeren en alle werkstukken met chatgpt te maken en daarmee toch een zes gemiddeld te staan. Kortom je komt een heel eind met niks doen tegenwoordig.

Geen Bullshitjob maar een bullshitstudy ligt binnen ieders handbereik.

Nu kan de AI sommige dingen niet, want als je iets niet weet kan je daarover ook niks zeggen. Het internet heeft dat beginsel ondermijnt, niet langer is van belang of je iets weet, maar hoe snel en overtuigend je (in de ogen van je slaafse volgers) weet te antwoorden.

Het algoritme doet de rest. Want waarom zou het algoritme van de sociale media niet afgestemd zijn op het zo veel mogelijk genereren van winst, dus het onder de aandacht brengen van controversiële onderwerpen als trendy en hip. Aandacht = advertentie. Ophef = Opbrengst.

Kortom het AAOO-verdienmodel.

De AI weet niks over Boudewijn de Groot, de modellen zijn getrained op Engelse content.

Het is ronduit fascinerend om toch de output van de AI te zien. Je weet het niet, maar zonder blikken of blozen poneer je grote onzin als overtuigende waarheid,

Dat is dom en slim tegelijk. Dom omdat het nergens opslaat, slim omdat het tegenwoordig weinig meer uitmaakt. Kwaliteit is ondergeschikt aan kwantiteit. Dit precies de manier is waarop Putin de macht houdt in Rusland en zijn bevolking hersenspoelt.

Een nieuw model heeft het daglicht gezien, en die onderwerpen we hier aan de Maanziek AI proef: Wie is Boudewijn de Groot?

 

  • PRAAT MEE MET FIETJE-2B-CHAT
  • Wie is Boudewijn de Groot?
  • Boudewijn I van Nederland, vaak bekend als Prins der Nederlanden of Koning der Nederlanden (1602-1650), was een lid van het huis Nassau en heerste over de graafschappen van Luxemburg, Loon, Gelre, Zutphen en Borculo. Hij was de vader van stadhouder Willem II van Oranje en grootvader van stadhouder Willem III. Na de dood van zijn broer Frederik Hendrik in 1647 werd hij ook stadhouder van Friesland, Overijssel, Drenthe en Gelre. Boudewijn stond bekend om zijn koninklijke autoriteit, maar had te maken met politieke problemen door de opstand in de Nederlanden tegen Spanje. In 1650 overleed hij onverwacht tijdens een jachtpartij en werd opgevolgd door zijn zoon Willem II.

https://ollama.com/bramvanroy/fietje-2b-chat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *