De nieuwste AI van Facebook LLAMA3 getest

Is de AI/KI (Artificiële Intelligentie/Kunstmatige Intelligentie) slim of dom? Geen van beide!

Het kan mensen(taal) en mensen(schrijven) nadoen.

Zodanig dat het niet van een influencer te onderscheiden is, want al het internet gewauwel ligt natuurlijk ten grondslag aan deze gebundelde kennis op de servers van de BigTech.

Voor wie wil weten hoe goed de AI is? ChatGPT slaagt met een zes of zeven voor een gemiddelde studie aan een Nederlandse Universiteit. Dat althans valt op te maken uit wat anekdotisch bewijs van niet gemotiveerde studenten die toch een ruime zes gemiddeld staan bij hun studie. Ze voeren geen moer uit, dat wil zeggen nauwelijks. Ze laten de werkstukken schrijven door ChatGPT, en dan kom je een ruime zes te staan.

Wat je daaraan hebt is de vraag, maar je haalt wellicht een papiertje zonder al teveel inspanning.

Een carrière als influencer kan altijd nog, ten slot is dat een kwestie van knap kwaken.

Dat Google of TikTok of Instagram per influencer zijn zakken nog voller stopt dan de influencer zelf is natuurlijk het cynische bewijs dat het kapitalisme werkt.

Dat adverteerders dan weer de volgers kunnen beïnvloeden/hersenspoelen maakt het verdienmodel compleet en onstuitbaar, en schetst een inktzwart toekomst scenario: de wereld gaat aan vlijt onzin/ClickBait ten onder.

Goed, volgens Tweakers heeft Facebook net het nieuwste AI model geïntroduceerd.

Tijd om dit nieuwe AIrakel eens op de pijnbank te leggen:

 • FACEBOOK/META LLAMA 3 SPREEKT TOT U
 • Write a review of Raspberry Pi 5 in Dutch
 • Helaas, maar er is geen Raspberry Pi 5! Het laatste model uit de Raspberry Pi familie is de Raspberry Pi 4, die werd gelanceerd in 2019.
 • Hier is een review van de Raspberry Pi 4 Model B:
 • **Overzicht**
  De Raspberry Pi 4 is het laatste single-board computer (SBC) van de  Raspberry Pi Stichting. Het is ontworpen om een betaalbare en toegankelijke platform te zijn voor het leren programmeren, het bouwen van projecten en het prototyperen van ideeën. De Raspberry Pi 4 probeert door middel van een krachtiger processor, betere prestaties en verbeterde functies op zijn voorgangers te verbeteren.
 • **Ontwerp en kwaliteit**
  De Raspberry Pi 4 heeft een soortgelijk ontwerp als zijn voorlopers, met een compact formaat (85mm x 56mm) en een lichtgewicht aluminium chassis.
  Het bord is gemakkelijk omhandig en in te installeren in de meeste projecten of enclosures. De kwaliteit van het bord voelt solide en sterk, net als zijn voorlopers.
 • **Prestaties**
  De Raspberry Pi 4 features een quad-core Cortex-A72 processor, wat significante prestatieverbeteringen betekent ten opzichte van de vorige modellen (de Raspberry Pi 3). Dit betekent dat je snellere laadtijden, verbeterde videoafspeeling en efficiëntere verwerking kunt verwachten voor jouw projecten. Het bord beschikt ook over 2GB of 4GB aan RAM, afhankelijk van het model dat je kiest.
 • **Functies**
  De Raspberry Pi 4 Model B komt met een reeks functies die het een uitstekend keuze maken voor verschillende projecten:
 • 1. **Camera-interface achterkant**:
  Een nieuwe camera-interface maakt het mogelijk om cameras en andere sensoren rechtstreeks aan het bord te koppelen.
 • 2. **Dubbele-display ondersteuning**:
  Je kunt nu twee displays aan je Raspberry Pi 4 koppelen, wat het ideaal maakt voor projecten zoals digitale displays.
 • **Conclusie**
  De Raspberry Pi 4 is een excellente keuze voor iedereen die zoekt naar een betaalbare en toegankelijke platform voor programmeren, bouwen en prototyperen. Met zijn krachtiger processor, betere prestaties en verbeterde functies is het een must-have voor elk project dat je kunt bedenken!

Tsja, vandaag geïntroduceerd met de kennis van gister. Dat is niet gelijk dom, maar dat ligt ten grondslag aan training. Je weet niet meer dan je geleerd hebt, en hier houdt Meta/LLama 3 zich knap aan de feiten.

Toch is de review natuurlijk grote flauwekul. Er is niks getest. De hele review is herkauwen / na-wauwelen.

Clickbait en bytes rondpompen en dan gebruikers tracken en advertenties verkopen. Dat is de nieuwe economische activiteit.

LLama3 schrijft geen vlekkeloos Nederlands, maar als basis voor een gemiddelde blogpost, Tweet of wat dan ook voldoet het vast wel.

Gaan influencers wegbezuinigd worden door de AI?

Interessante vraag voor de volgende keer.

Het AIrakel ratelt voort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *