Eerlijk delen in voor- en tegenspoed I

Sommige dingen zijn zo helder als sterke koffie.

Je hebt huren, die gaan elk jaar met 4-7% omhoog en je hebt salarissen. Die stijgen gemiddeld nauwelijks. Geen houdbare zaak denk je dan op termijn. Dat gaat mis. Daar moet je wat aan doen en niet wachten tot het kalf aan een virus is overleden.

Onze regering predikt marktwerking, groenteboeren krijgen jaarlijkse huurverhogingen in dubbel cijfers voor hun kiezen in de grote steden. De huizenprijzen stijgen namelijk hard, onder andere doordat huizen deeltijd hotels zijn geworden.

Dat loopt spaak. Dat kan je op je klompen aanvoelen. De prijzen van levensmiddelen stijgen namelijk niet navenant. Die kleine groenteboer wordt kapot gemaakt.

Slechts grote ketens kunnen die huren aan, waarschijnlijk omdat ze groot genoeg zijn om korting te bedingen. Kunnen het aan totdat de crisis toeslaat. Dan liggen de hoge huren als een molensteen op het hart van de ondernemer.

Huursubsidie is de manier waarop onze overheid dit probleem oplost voor de gewone mensen.

Als je goed nadenkt subsidieer je daarmee de huisbaas en niet de huurder, en jaag je de huizenprijzen alleen maar omhoog.

De Nederlander is naast zijn klompen gaan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *