Kroon op het werk, tijd voor een joint!

Je vraagt je af of een gemiddelde zware jongen denkt: ik ga ook maar een maandje thuis zitten handendraaien. Hij ziet de drugs-, mensen- of wapenhandel niet terug als ie de lijst met vitale beroepen doorneemt. Inbreken staat er ook niet op.

De overheid somt op:  Zorg, Leraren en personeel benodigd op school, zoals voor afstandsonderwijs, opvang van kinderen en examens Openbaar vervoer, Voedselketen:supermartken, transport van brandstoffen, Vervoer van afval en vuilnis., Kinderopvang, Media en communicatie, Politie, Defensie, Brandweer, meldkamerprocessen, brandweerzorg, ambulance zorg, GHOR, crisisbeheersing van de veiligheidsregio’s.

Dat zijn alle mensen die mogen moeten doorwerken.

In de criminaliteit/drugshandel  gaan ook miljarden om. In betere tijden heeft de overheid daar al geen grip op, laat staan dat de penoze zich nu veel van Oom Agent zal aantrekken.

En een aantal brave burgers verdient natuurlijk een aardig centje bij door een leegstaand loodsje te verhuren, een oogje dicht te knijpen of een beetje zakjes te runnen. Die sappelaars gaan het ook missen.

En het is zwaar werk, die criminaliteit, daarom heet het zware criminaliteit en zie je het niet in het openbaar. Maar ze verdienen RESPECT. Anders krijg je wel een blaffer op je snufferd.

Woninginbraken thuis zullen wel drastisch afnemen, maar of dat ook geldt voor verlaten zomerhuisjes. Krijgen we in deze hedendaagse drooglegging illegale cafés en bacchanalen in afgelegen en verlaten villa’s op de mooiste plekken van Europa. Waar criminelen, hippies en onheilsprofeten samen komen om oude schilderijen en kostbare meubels op het vreugdevuur te werpen om zuipend ten onder te gaan.

Gaan de bospaadjes weer open in Drentse en Brabantse grensstreken. Geen boter maar een zak pillen op de rug. Of nu ja goederen mogen wel door, dus die containers met drug vinden hun weg wel zonder mensen.

Of zal dit corona-virus uiteindelijk een wreed antwoord op de vele prangende maatschappelijke vraagstukken als de stijgende zeespiegel, de stikstofuitstoot, PFAS, de overbevolking, het woningtekort, vluchtelingenstromen, oorlog, bio-industrie, massa-immigratie, de vergrijzing en godsdienstwaanzin, blijken te zijn.

Moskeeën en kerken zijn al dicht! Sommige populisten zal dat goed doen,  en tegen elke vluchteling uit Syrië kan iedereen nu met zijn hand op zijn hart zeggen: Thuisblijven! Dat doen wij ook.

Wat te doen in deze tijd. Snel wat aandelen in drone-fabrikanten kopen: KLM en bemand vliegen is uit. Piloten, stewardessen en carbonpapier. Wat is dat? We willen netfliks, webcams en sex-robots, geen mensen dichtbij in de buurt.

Onbemand maakt onbemind? Maar het doet wel leven.

Wat een tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *