Virusvrij

Wedden dat het gros van de kinderen dat morgen niet meer naar school mag, dat helemaal niet zo erg vind. Zolang het rondwarend corona-virus maar niet hun smartphone of de computer thuis infecteert en het internet platlegt.

Geen youtube meer, of geen snapchat, dat zou pas erg zijn. Pak het volk zijn sociale media af, dan heb je de poppen aan het dansen. Volksoproer van de couch-potato’s. Nu een maand netfliksen, ach het kan erger.

Voor de tech-bedrijven maakt werken op kantoor of thuis in wezen niks uit, zolang er maar internet is. Computers doen ongestoord hun ding, geen last van het virus dit keer. De oude beroepen hebben het nakijken. Wie geen data kan verzamelen en met zijn handen moet werken is een loser. Cynischer kan de cyberrevolutie niet zijn.

Wedden dat er een verkoopgolf van monitors, webcams en andere computer accessoires zit aan te komen. Thuis werken OK, maar dan wel met goeie spullen, zo’n klein schermpje is niks, en de kinderen moeten ook zoet gehouden worden.

Stel dat dit corona-virus dertig jaar geleden zijn gekroonde kop had opgestoken, wat dan?

Zijn we dan toch gezegend met de vooruitgang? Of kan het in de toekomst veel erger. Als niet alleen de natuur maar ook de cybervijand zijn mondje roert.

Eén antwoord op “Virusvrij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *