Opstelten, veiligheid en de toon van `het komt allemaal wel goed`

Je moet de boel niet op stelten zetten, houdt Ivo Opstelten zijn ambtenaren graag voor. Het leven is al lawaaiig genoeg.

Dus als de politie meldt, in navolging van Britse en Amerikaanse gezagsdragers dat je beter geen Internet Explorer kan gebruiken, melden de ambtenaren van Opstelten: dat is te kort door de bocht.

De browser is zo lek als een mandje, maar er is geen werkelijke dreiging, het advies is `terughoudend te zijn met het bezoeken van websites die je niet kent of niet vertrouwt, en met het klikken op hyperlinks in ontvangen berichten.`

Pardon, is het internet niet juist bedoelt om dingen te bekijken die je niet kent, en doen internetreuzen niet hun uiterste best om normale links geen links te laten zijn. Wel eens geklikt op een link in Google. Dan staat er www.maanziek.nl, en als je klikt dan ga je eerst naar http://www.google.nl/url?q=//www.maanziek.nl/&sa=U&ei=uepfU-nRDJUIFKPcLdgffAP&ved=0CHWUjAAS&usg=AFQjCdNFnVf5Nq0D4G3b0IPr86F_6jQghja1TA. Jaha, zo verdien je geld, de boel omleiden en aftappen.

Wat een ontzettend onnozel advies, Opstelten.

Er zit een krokodil in uw huis, maar u kunt gerust naar binnen, het beest heeft nog niemand aangevallen en de Microsoft dierenpolitie komt eerdaags een keer langs om het dier op te halen. Uw kleine zoontje, oh, geen probleem, als ie maar geen potlood in het oog van de krokodil steekt, dan is er niets aan de hand.

Pardon, Internet Explorer is zo lek dat als u een bekende site met verkeerde reclame bezoekt, iemand de besturing van uw computer kan overnemen. En alles kan jatten of installeren wat ie wil. Niet gebruiken dus, in afwachting van een fix, of beter, volgens Maanziek dan, nooit meer gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *