Waarom is de Elsevier zo’n enorm kloteblad/site geworden?

Neem nu dit bericht:

‘Niet te verteren dat burger opdraait voor ellende SNS’

door Jeroen Langelaar 1 feb 2013

‘Moeilijk te verteren dat burger opdraait voor ellende SNS’ – Foto: ANP

In politiek Den Haag wordt met gemengde gevoelens gereageerd op de nationalisering van SNS REAAL. ‘De ingreep komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Maar het is moeilijk te verteren dat de belastingbetaler opdraait voor de vastgoed-ellende van SNS.’
Dat zegt Eddy van Hijum, financieel woordvoerder van het CDA, vrijdag.

De geïnterviewde CDA’er zegt:

het is moeilijk te verteren,

Elsevier zet een kop :

het is niet te verteren,

De kop dekt de lading niet, andere partijen zijn genuanceerder. En het ergst, de Elsevier doet alsof het een citaat is, het staat tussen aanhalingstekens. Dan bedrijf je geen journalistiek, maar dan misbruik je journalistiek om je eigen mening te destilleren. Je citeert je eigen mening.

Columnisten mogen dat, journalisten niet. Nu verleidt de leugen veel begeerlijker dan de waarheid, maar Elsevier hoeven we niet langer serieus te nemen. Het is afgedaald tot de onderbuik van populair rechts, en dan ergens onderin.

Benieuwd wat de Raad voor de Journalistiek ervan vindt, of zou die zich allang niet meer bezighouden met de Elsevier, omdat het blad/site vervallen is tot wat populair geraaskal over nieuwsitems tussen de advertenties door en niet meer als journalistiek magazine kan worden gezien, maar als een ding vol advertorials, van die stukjes tekst die de adverteerders moeten behagen en de lezers als een soort glijmiddel de advertenties door de strot duwen.

Eén antwoord op “Waarom is de Elsevier zo’n enorm kloteblad/site geworden?”

  1. Vast een suffe koppensneller aan het werk die een paar letters wilde uitsparen omdat de kop anders de advertenties weg zou duwen.
    In de url staat moeilijk, kop is achteraf gewijzigd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *