Nuon knoeit met de jaarafrekeningen

AKA een vergissing van de bank energieleverancier in uw voordeel nadeel

Natuurlijk moet je op je tellen passen als je handel drijft. En sinds kort is energie handel, want we hebben vrijemarktwerking op de energiemarkt. Dat zou tot verbetering (lagere kosten) moeten leiden, al moeten consument natuurlijk wel tijd vrijmaken om zich goed te informeren. Wisselen van energieleverancier kan tot besparing leiden (tot ca 250 euro) en klanten van Nuon hebben wellicht een nieuwe aanleiding om over te stappen.

De Nuon heeft namelijk een originele manier gevonden om een extra zakcentje te verdienen. Tel gewoon in een periode 364 dagen als je kosten mag berekenen, en 363 dagen als je geld (energiebelasting) moet teruggeven. Of liever gezegd, moffel een dag extra in een periode waarover je dagelijkse kosten mag bereken, en neem die periode als basis voor de jaarafrekening.

Ach zoveel scheelt dat niet, ongeveer een euro (1,04) per jaarafrekening. Hoeveel klanten had Nuon? 2,3 miljoen elektriciteitscontracten. Aha, dan steekt Nuon wellicht 2,3 miljoen in de zak, sorry, foutje bedankt.

Nuon knoeit met jaarafrekening

In ieder geval bij de twee jaarafrekeningen van Nuon die Maanziek.nl vandaag onder ogen kreeg, is sprake van de afrondingstruuk. In één van die gevallen heeft Nuon na een klacht de fout erkend en gezegd de euro terug te willen storten.

Kijkt u het ook eens na, en laat het hier weten.

Oh ja de afbeelding is in het webp formaat. Het vrij te gebruiken open image-formaat. Apple en Microsoft gebruikers kunnen misschien niet bij hun eigen softwareleverancier van keuze terecht voor ondersteuning, want Apple en Microsoft ondersteunen het liefst alleen gepatenteerde technieken. Ze mogen webp wel vrij ondersteunen, maar ze doen het niet. Dikke bult eigen schuld, had u maar een andere softwareleverancier moeten kiezen. Jammer dan, Linux gebruikers kunnen dan weer geen video bij de publieke omroep zien, omdat een Microsoft technologie (Silverlight) dat verhindert, en dat is niet de schuld van Linux, maar de schuld van Microsoft, want zij hebben dat gepatenteerd en niet vrij gemaakt.

Want wat is de zin van het leven als je geen geld meer aan patenten kan verdienen. Misschien dat alle mensen makkelijk en vrij met elkaar kunnen communiceren? Jakkes, zal Steve Jobs in zijn graf denken, en Bill Gates zal verzuchten dat hij dan geen geldt meer verdient om weg te geven aan arme mensen.

En de Nuon, ach gewoon een schrikkeljaarafrekening, schrikkel en stroom, dat past best, zal de gewiekste zakenman denken.

Eén antwoord op “Nuon knoeit met de jaarafrekeningen”

  1. Foutje? Mmmm, ik heb even gekeken en ook bij mij is er heel toevallig 1 dag minder berekend als het om de teruggave gaat. Ben toch wel benieuwd bij hoeveel mensen dit ‘foutje’ erin geslopen is……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *