Internet Nerd Alexander Klöpping raadt Netscape aan anno 2012

Op zich weer zo’n kostelijk ruzietje op het net. En waar gaat het over, toevallig net deze week de Telefoongids / Gouden Gids uit de brievenbus gehaald en me verbaasd dat dat ding nog steeds bestaat. Weliswaar zo dun dat ie door de brievenbus kan.

Niettemin grote kans op enkeltje papierbak. Toedelodoki.

Wat dat betreft is de Sterftelefoongidssterf actie van Alexander Klöpping niet zo’n gek idee. Wat moet je met zo’n papieren boek. Een leuk opstapje als je de gordijnen moet ophangen, maar om een telefoonnummer op te zoeken, dat doe je toch op internet veel sneller zou Maanziek.nl zeggen.

God, je kan hem in de oven bakken en dan op een feestje heel stoer een telefoonboek door midden scheuren. Daarvoor is het leuk, voor de rest kan je die gids missen als kiespijn.

Het gaat Klöpping om de bomen, en hij wil een opt-in in plaats van opt-out. Zit wat in. Wie kiest er nu voor kiespijn.

Waarschijnlijk verdient De Telefoongids BV aan haar produkt; mensen betalen voor vermelding in de telefoongids / gouden gids als het zakelijke nummers betreft, dan is een hoge oplage handig, dat wisten zelfs grote schrijvers als Willem Elsschot.

Maar om dan de wet te overtreden gaat wat ver. Waar de Volkskrant vrolijk meldt dat Sterftelefoongidssterf.nl doorverwijst naar de afmeldpagina voor de papieren telefoongids, blijkt dat helemaal niet waar. Klopping overtreedt het copyright door de klantenservicepagina van de Telefoongids.nl in een frame op zijn eigen domein op te nemen. En dat mag niet, al zou Maanziek.nl daar niet zo wakker van liggen, maar een doorverwijzing is heel wat anders. Wat dat betreft zou SterfVolkskrantSterf ook best kunnen, scheelt ook een boel bomen.

Erger is dat Klöpping Netscape adviseert aan de internetter, is dat niet een beetje ouderwets Alexander? Versie 3.x of hoger, dat zijn nog eens statements! Al is het al met al een gammele bedoeling, die site van Klöpping.

Frames kan je aan en uitzetten, net als Javascript en Flash. Best veilig anno 2012, en ook snel. En je leert nog wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *