Het probleem van Microsoft

Soms een nieuw produkt, maar al jaren dezelfde foute houding.

Microsoft's Internet Strategy

Microsoft heet een nieuwe zoekmachine: `Bing`. Die proberen we en dan krijgen we bovenstaand beeld. Nu vraag ik je: zo’n zoekdienst wil je toch niet gebruiken?

Wat is dat voor halfbakken advies om Internet Explorer te installeren op een Linux computer?

Is het eigenlijk nog een vraag waarom Microsoft slecht presteert met online activiteiten?

Versterkt Microsoft niet het monopolie van Google door websites te maken, waarop alleen Windows of Microsoft software van harte welkom is?

Ik heb echt geen flauw idee, waarom allerlei hardware fabrikanten op hun site zetten dat ze Microsofts Windows Vista adviseren.

Windows koppelverkoop?

Het is niet in het belang van de consument, die zou met een gratis operating systeem toch goedkoper uit zijn, zeker als er nog allerlei andere software op geïnstalleerd moet worden. Zoals firewall’s en virusscanners. Ubuntu is goedkoper, veiliger en makkelijker te onderhouden.

We zouden ze moeten aanklagen voor misleiding, medeplichtigheid aan misbruik van markmacht en het toebrengen van economische schade!

Let wel, Microsoft heeft in Europa boetes gehad voor ruim 1,5 miljard euro. De laatste boetes zijn vervolgboetes, dat betekent dat Microsoft gewoon door ging met de wet overtreden. Blijkbaar verdienen ze met hun machtsmisbruik zoveel dat de boetes er makkelijk af kunnen. Volgens de Europese Unie toont Microsoft ‘een duidelijke minachting voor Europese regels’.

Waarom zou je zo’n bedrijf aanbevelen. Je beveelt Holleeder toch ook niet aan als krachtdadig manager.

Waarom adviseert niemand Linux? Dat is gratis, veilig, en toegankelijk.
En er worden geen halve evaluatie-versies van software geïnstalleerd die elke dag irritante pop-ups tonen en op een gegeven moment geld willen zien.

Maanziek.nl adviseert alle Oma’s en Opa’s Ubuntu 9.04!

Gratis, stabiel, veilig, eenvoudig te installeren en op afstand simpel te ondersteunen door een slim kleinkind. En wat bespaar je daarmee, zo’n 2000 euro op software kosten en een hoop tijd aan onderhoud en updaten!

Enig nadeel. Met Linux kan/mag je de kaart van `Bing` niet gebruiken. Dan maar gewoon Google Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *