Lessen in Liefde I

De Liefdesverklaring

Tsja, ik ben een man dus ik moet je versieren;
Kk sleur je op een gouden troon, rijg loofslingers in je haar, drapeer oneindige guirlandes van lelies en tulpen, hang oorbellen van het zuiverste zilver in je oren, strooi emmers met rozenblaadjes over je uit, hang een fluwelen gewaad met ongeëvenaarde verdiensten om je schouders, werp een krans met de verkiezing van de mooiste vrouw van Amsterdam om je bevallige nek en bovenop je hoofd zie ik een sneeuwuil: symbool voor wijsheid en onmetelijke kennis, zijn verendek gaat vloeiend over in jouw lange lelieblonde haar, je helblauwe ogen kijken als onschatbare diamantjes trots mijn richting op. Ik kijk naar je en ik smelt. Ik grijp een luit en maak muziek, ik doe een dansje, tap grappen en grollen tot ik er bij neerval en rijdt met mijn laatste krachten vijf kruiwagens met cadeautjes aan je voeten, dan vraag ik stilte en als iedereen zwijgt en toekijkt, roep ik je uit tot de mooiste vrouw van de wereld en kroon je tot koningin van mijn dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *