Multi-culti

Het beste van de multiculturele samenleving is te vinden in Snackbar Centrum, inderdaad in het midden van de stad. Bestel daar eens een showarmaschotel. Daarop ligt alles aan garnituur wat als “Hollands” geldt: rodekoolsnippers, komkommer, tomaat, “zuur”, paprika en ui, overgoten met de dressing waar de Nederlandse cultuur patent op heeft: een glazig, lobbig en zurig mengsel voorzien van rode en groene snippertjes. Voor de kleur. Op de showarmaschotel ligt natuurlijk ook showarma, waarover later meer. Maar eerst en vooral is daar de berg patat, overkloddert met overheerlijke mayo, danwel fritessaus en natuurlijk ook met ketchup, veel en rood. Deze fusionschotel heeft als toppunt uiteraard de los gebakken showarma, niet van schaap, dat niet, maar wel met een poederig mengsel van showarmakruiden, zodat het geheel toch authentiek aandoet. Om het af te maken wordt daarnaast op een klein dienblaadje nog een serie sauzen gepresenteeerd: knoflookmayo, grove uiensaus en een roze cocktailmengsel. Genieten geblazen, en maar acht Euro.

Eén antwoord op “Multi-culti”

 1. Als shoarma al showarma is, wordt smaak ongetwijfeld braak. Onwillekeurig moet ik gelijk aan dit verhaal denken:

  Een stel gaat na een avondje stappen nog een broodje shoarma eten bij de plaatselijke shoarma-tent. Na het eten worden ze echter doodziek en moeten naar het ziekenhuis om hun maag leeg te laten pompen. De dokter vraagt na afloop met enige schroom wat ze gedaan hebben. Op hun vraag wat er dan aan de hand is, antwoordt de dokter dat er sperma van minstens vijf verschillende mannen in hun magen is aangetroffen. Na een controle door de Keuringsdienst van Waren wordt de shoarmazaak gesloten, omdat er in de knoflooksaus inderdaad sperma van een aantal verschillende mannen is aangetroffen.

  Zie voor een uitgebreide analyse en feiten over dit broodje-aapverhaal:

  http://www.verhalenbank.nl/lijst_lexicon.php?act=detail&volksverhaal_type=BRUN%2005515

  Voor wie toch nog trek heeft, kijk hier voor de beste shoarma-zaak:
  http://forum.fok.nl/topic/741613/1/25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *